top of page

Pireriso

Pubblico·9 membri

Zorba Olma Kanka Ol Kral Sakir

Animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu, "Zorba olma kanka ol" projesi kapsamında Kral Şakir ve Fil Necati karakterleriyle İstanbul'un en kalabalık devlet okullarından biri olan Avcılar'daki Leyla Bayram İlkokulu'nda öğrencilerle buluştu.

Zorba Olma Kanka Ol Kral Sakir

Varol Yaşaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Leyla Bayram İlkokulundan gelen teklif üzerine ekibiyle etkinliğe katıldıklarını belirterek, "Böyle bir proje teklifi geldiğinde gerçekten çok sevindim. Çünkü zaten Kral Şakir'in yayınlandığı kanalda birlikte yürüttüğümüz 'Zorba olma kanka ol' projemiz vardı. Okullarda akran zorbalığının yaygın olduğunu hissettik. Yurt genelinde de bu konuya parmak basmak istedik" diye konuştu.

Çocukların hayatında daha sürdürülebilir bir dünya oluşturmaları adına bu tür mesajlar vermeyi sorumluluk edindiklerini ifade eden Yaşaroğlu, "O anlamda bu tür projenin içinde olmaktan çok mutluyum. Ben de sloganı tekrar ediyorum, gerçekten 'Zorba olma kanka ol' diyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu süreci takip ederken Varol Yaşaroğlu'nun 'Zorba olma kanka ol' projesini gördük ve kendisinden destek istedik. Sağ olsun, etkinliğimizin final gününde ve karne hediyesi olarak Varol Bey bugün aramızda. Kendisine teşekkür ediyorum. Akran zorbalığına karşı verdiğimiz eğitim sonucunda final gününde de çocuklarımıza bir karne hediyesi olsun istedik. Hem de Varol Bey ve onun yarattığı figürlerle çocuklarımızı bir araya getirerek, onlara çok güzel bir etkinlik hazırladık. Varol beyin sloganını bütün sınıflarda, bütün öğrencilerimizle kullanıyoruz, 'Zorba olmayın kanka olun' diyoruz."

Etkinlikte öğrenciler, Varol Yaşaroğlu'nun yapımcısı olduğu çizgi dizi Kral Şakir'in "Zorba olma kanka ol" şarkısı eşliğinde eğlendi. Kral Şakir ve Fil Necati karakterlerinin kostümünü giyen maskotlar, çocuklara oyunlarında eşlik etti.

Animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu, "Zorba olma kanka ol" projesi çerçevesinde Kral Şakir ve Fil Necati karakterleriyle Avcılar'daki Leyla Bayramoğlu İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldi. Yaklaşık 4 bin öğrencisiyle İstanbul'un en kalabalık devlet okulunda Yaşaroğlu, "Zorba olma kanka ol" diyerek akran zorbalığına dikkati çekti. Kral Şakir ve Fil Necati karakterleriyle dans ederek eğlenen öğrenciler, Karikatürist Yaşaroğlu'na merak ettikleri soruları sordu. Eğlence ve soruların ardından çocuklar aldıkları çizgi film kitaplarını yazarı Yaşaroğlu'na imzalattı. Öğrenciler arasında yaşanan akran zorbalığına dikkat çeken mesajlar vererek öğrencilere seslenen Yaşaroğlu, arkadaşların pozitif bir dil kullanması gerektiğinin altını çizdi.

Okul Müdürü İsmail Akçay'da, öğrencilerine karne hediyesi olarak "Kral Şakir" karakterlerini getirdiklerini söyledi. Müdür Akçay, okullardaki akran şiddetinin önüne geçilebilmesi için eğitimcilerle ve çeşitli bilim insanları ile görüşmeler yaptıklarını "Zorba olma kanka ol" sloganını benimseyen Yaşaroğlu'ndan büyük destek gördüklerini belirtti. 041b061a72

Info

Benvenuto/a nel gruppo! Puoi connetterti ad altri iscritti, ...
bottom of page